Consolideaza-ti afacerea de sarbatori prin 7 pasi simpli

Cel mai reusit training de marketing si vanzari de pana acum l-am sustinut pe un vas de croaziera. Au fost cateva zile magice, in care inspiratia nu a lipsit, iar starea de spirit a fost permanent pozitiva si constructiva. Am reusit, in rezonanta cu cursantii, sa le transmit informatii utile si sa dezvoltam, impreuna, abilitati noi. Iar acestia au ”cumparat” mai usor ideile si sugestiile oferite, pentru a le pune in practica in cariera lor de oameni de vanzari. Motivul? Atunci cand trec prin experiente pozitive si se simt bine, oamenii sunt mai relaxati, mai generosi si mai deschisi la nou.

Perioada Sarbatorilor ofera, la randul ei, un astfel de context. Oamenii sunt mai darnici si fac mai mult bine, completand, in mod fericit, indemnul ”Arati mai bine, te simti mai bine”. Ar fi pacat sa nu valorifici aceasta oportunitate, imbinand relaxarea cu cresterea afacerii tale ca . Multe dintre elementele care compun spiritul sarbatorilor te vor ajuta. Ce poti face, mai exact, pentru a le pune in slujba ta?

  1. Intra in magia Sarbatorilor. Decoreaza-ti casa si biroul, asculta muzica potrivita. Oamenii cu care vei interactiona in acest mediu vor rezona pozitiv si vor fi mai deschisi si mai generosi. Ei vor asculta ce ai de spus cu mai multa placere si incredere, fiind mai dispusi sa imbratiseze afacerea sau produsele .
  2. Apeleaza la emotii. In aceasta perioada povesteste mai mult despre actiuni precum F.Giving si despre generozitatea care caracterizeaza un antreprenor. Vorbeste despre misiunea companiei, despre integritate, empatie si bucurie. 
  3. Fa mici cadouri. Este o perioada a darurilor, pregateste mostre, materiale promotionale sau dulciuri pe care sa le oferi prospectilor atunci cand faci o prezentare de oportunitate. Exista un principiu al reciprocitatii care spune ca oamenii se vor simti datori sa returneze acest favor si vor avea, astfel, mai multa deschidere la ceea ce le propui. 
  4. Apeleaza la simturi. Spiritul Sarbatorilor va fi amplificat atunci cand oferi un Blossom Herbal Tea, un baton cu scortisoara sau cand in camera in care prezinti se simte aroma unui ulei esential. 
  5. Intoarce-te la valorile de baza. In timpul Sarbatorilor, oamenii se gandesc mai mult la familie, la cei dragi, la modalitati prin care sa-i protejeze si sa-i rasfete. Prezinta produsele si mai ales afacerea ca o oportunitate in acest sens. Pune accent pe venitul suplimentar pe care ea il poate oferi, pe stilul de viata superior, pe timpul liber ce poate fi dedicat familiei. 
  6. Povesteste mai mult. In aceasta perioada oamenii au timp la dispozitie, sunt mai relaxati si mai inclinati spre visare. Sunt mai deschisi sa auda si sa creada in ceea ce spui. Foloseste in discursul tau cuvantul ”Imagineaza-ti!” pentru a-ti face interlocutorul sa vada cu ochii mintii viitorul si potentialul extraordinar oferit. Dar nu uita sa amintesti si cifre sau date concrete. Oamenii au tendinta de a urma exemple oferite de altii. De aceea, mentionand cei peste zece milioane de antreprenori in peste 160 de tari sau relatand istorii ale oamenilor de succes din companie vei avea argumente convingatoare in contextul dat. 
  7. Fa mai multe vizite. Este vremea colindatului, asa ca oamenii se intalnesc mai mult si sunt dornici sa interactioneze cu semenii lor. Pentru tine, este o ocazie de a vorbi despre experienta cu produsele, despre beneficiile lor si despre oportunitatea de business. Acum, oamenii au mai mult ragaz sa reflecte la anul care a trecut, sa planuiasca anul urmator. O schimbare in bine, ca aceea de a deveni antreprenor , este o propunere binevenita in aceasta perioada.

Charles Dickens a scris nuvela Colind de Craciun in 1843, in doar 6 saptamani. Povestea relateaza transformarea suferita de un camatar morocanos si avar dupa ce primeste vizita spiritelor Craciunului si, ulterior, despre actele sale de binefacere. Publicata pe 19 decembrie, cartea a avut un succes enorm, fiind epuizata din librarii pana la Craciun. Actiunile caritabile au crescut neasteptat, peste noapte. Si se poate afirma ca aceasta carte a schimbat felul in care sarbatorim Craciunul, in spiritul apropierii de cei dragi, al bunatatii si generozitatii. Este si spiritul , care daruieste o viata mai buna celor care-l imbratiseaza.

Sarbatori binefacatoare!

EXERCITIU

Initiaza o actiune caritabila. Poate fi adresata unei case de copii sau de batrani, dar poti adopta si o varianta mai putin conventionala – de exemplu sa identifici o familie defavorizata, pe care sa o ajuti. Actiunea poate avea loc si mai tarziu, in ianuarie. Dar, in perioada Sarbatorilor, spune-le despre acest lucru celor apropiati si roaga-i sa se adreseze, la randul lor, cercurilor din care fac parte. Dat fiind spiritul Sarbatorilor, in care oamenii sunt receptivi la astfel de actiuni, ai sanse sa initiezi o miscare destul de ampla. Vei castiga astfel atentia si simpatia unui grup consistent de oameni si, pe langa satisfactia personala data de actul generos pe care-l faci, vei intalni persoane noi carora le poti prezenta produsele si afacerea .


Leave a Reply