Avand mai multa libertate si oportunitatea de a socializa mai mult, e normal sa te simti putin coplesit de programul tau incarcat. Cum iti prioritizezi activitatile si cum iti pastrezi un oarecare echilibru, bucurandu-te in acelasi timp si de socializare?

O buna planificare si gestionare a timpului duc de fapt la mai multa libertate si, in special, pot reduce sentimentul de stres si senzatia ca esti coplesit.

Planificarea saptamanala in seara de duminica te poate ajuta sa te simti mai organizat la inceputul saptamanii. Incepe prin a stabili timpul alocat sedintelor online, obligatiilor familiale, orelor de sport etc. – tot ceea ce de fapt este programat si trebuie sa se intample intr-o anumita zi, la o anumita ora.

Apoi uita-te la timpul ramas si programeaza-ti activitatile importante care te vor face sa progresezi in directia obiectivelor tale profesionale.
Acestea pot fi webinariile de formare profesionala, prezentarile de afaceri, contactarea potentialilor clienti, prezentarile de produs etc.
Training-urille vor fi in zile/ore fixe, asadar adauga-le in programul tau.
Analizeaza celelalte activitati si programeaza-le in functie de ce ai deja inclus in agenda ta.
Tine cont si de cele mai potrivite momente pentru a contacta un potential client.
Vor exista si activitati care nu tin de un anumit timp, astfel ca poti sa le incluzi in program in momentele convenabile pentru tine.

La inceputul fiecarei zile, fa-ti o lista cu toate activitatile care trebuie indeplinite pana la sfarsitul zilei. Bifeaza mai intai activitatile foarte importante si lucreaza in intervale de aproximativ 55 de minute, luand cate o pauza de 5-7 minute. Incearca sa nu faci mai multe lucruri in acelasi timp; verificarea si raspunsul la fiecare email pe masura ce il primesti este un efort energetic, iar studiile arata ca acest lucru dauneaza productivitatii si calitatii muncii.
O pauza de 5-7 minute la fiecare ora iti conserva energia, astfel incat sa ai parte de ea si spre finalul zilei. In fiecare seara, revizuieste lista zilei si noteaza-ti realizarile in agenda.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
Pana atunci, sanatate, ganduri bune si spor in toate!