DE CE AM NEVOIE DE DEZVOLTARE PERSONALA?

Daca ai idealuri, visuri aspiratii, trebuie sa te dezvolti daca vrei ca ele sa se transforme in realitate.PRIN ACEST ARTICOL VREAU SA :

  • CONSTIENTIZEZI ROLUL DEZVOLTARII PERSONALE IN VIATA TA
  • SA INTELEGI CA NU EXISTA TINDEREA SPRE IDEALURI INALTE FARA DEZVOLTARE PERSONALA
  • TE PROVOC SA IEI DECIZIA CA DE AZI VEI INCEPE SA TE DEZVOLTI INTENTIONAT!
  • TE AJUT SA TRECI MAI USOR PESTE CAPCANELE DEZVOLTARII PERSONALE

1. PRESUPUNEREA – “dezvoltarea personala apare de la sine”CORPUL SE DEZVOLTA AUTOMAT! DEZVOLTAREA MINTALA, SPIRITUALA, EMOTIONALA NU SE DEZVOLTA AUTOMAT! SUNT CA „MUSCHII”, TREBUIE ANTRENATE !

„Vine un moment cand trebuie sa incetezi sa mai astepti sa fii individul care vrei sa fii si chiar sa incepi sa fii acel individ.” Bruce Springsteen

2.CUNOASTEREA”Nu stiu cum sa ma dezvolt” – expresia aceasta este o scuza care arata de fapt lenea sau ideea ca NU VREAU SA MA DEZVOLTInvata inainte, ca sa nu te invete viata! Multi nu invata numai dupa ce s-au dat cu capul de pragul de sus!

„Cu exceptia credintei, decizia de a ma dezvolta la nivel personal a avut in cazul meu un impact mai mare decat orice altceva” John Maxwell

3. Momentul oportun – „NU ESTE MOMENTUL POTRIVIT SA INCEP”

„Cinci broscute stau pe un bustean? Patru dintre ele se hotarasc sa sara. Cate au mai ramas?

CINCI! DIferenta este mare intre A TE HOTARI SI A TRECE LA FAPTE!”

„Cu cat astepti mai mult sa faci ceva ce ar trebui sa faci ACUM, cu atat sunt mai mari sansele sa nu mai faci niciodata acel lucru!” Legea diminuarii intentiei4 GRESELILE – „Mi-e teama sa nu gresesc”

„O greseala este pur si simplu un alt mod de a face lucrurile.” Warren Benis

Dca vrei sa te dezvolti va trebui sa iti inlaturi orice temere pe care o ai putea-o avea legata de comiterea unei erori.Pentru ca dezvoltarea personala sa fie un demers intentionat, asteapta-te sa faci greseli in fiecare zi!5. PERFECTIUNEA – „Trebuie sa identifici cea mai buna modalitate de a proceda inainte de a incepe”Este ca si cum ai sofa pe timp de noapte pe un drum pe care nu ai mai fost niciodata.Pe masura ce mergi mai departe, vezi doar o bucata de drum. Daca pornesti cu ideea ca trebuie sa cunosti tot drumul, vei ajunge sa nu mai sofezi!6. INSPIRATIA – „Nu ma simt inspirat sa fac acest lucru”Motivatia nu apare peste noapte.FA-O FARA SA FII MOTIVAT SI VEZI CE SE INTAMPLA.DUPA CE AI INCEPUT SA PUI LUCRURILE IN MISCARE, APARE SI MOTIVATIA!FA-O ACUM!ACTIONEAZA!7.COMPARATIA – „Ceilalti sunt mai buni ca mine”TREBUIE SA FIE MAI BUNI.NU POTI INVATA DECAT DACA CEI DIN JUR SUNT DEASUPRA TA!NU UITA CAND AJUNGI DEASUPRA TUTUROR, SA INVETI SI TU PE ALTII!8. ASTEPTARILE – “Credeam ca va fi mult mai usor”Am o veste trista : NU EXISTA NOROC!Daca vrei sa iti indeplinesti scopurile si sa iti atingi potentialul maxim, dezvoltarea personala ar trebui sa fie un demers INTENTIONAT.

PREGATIRE(dezvoltare)+ ATITUDINE+OPORTUNITATE+ACTIUNE = NOROC

Articol extras din Legea Intentiei, Cartea “Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale”John Maxwell


Leave a Reply