O să fiu foarte directă cu tine !
Da, acest virus este înfricoșător.Și da, în jurul nostru este multă frică. Panică.
Nu doar în țara noastră, ci peste tot în lume.
Dar nu uita un lucru: cum răspundem condițiilor și circumstanțelor în aceste vremuri nesigure va determina, nu doar viitorul nostru imediat, ci și viața noastră din următorii ani.
Gândește-te un pic.
Pe bune, gândește-te o secundă…cu capul tău. Nu mă crede pe mine.

Dar nu crede nici tot ce încearcă să intre în mintea ta din mass media sau Social Media.
Gândește cu capul tău.Un viitor va exista, corect? Omenirea a trecut prin foarte multe crize. Cu brio. Și oamenii au continuat să creeze. Mereu. Fără încetare.
Nu alegi dacă îți creezi sau nu viitorul. Oricum o faci.Dar poți alege cum o faci.
Cred că niciodată nu a fost mai important ca acum să fii conștient de gândurile tale.
Pentru că acestea produc emoții.
Care produc comportamente. Adică răspunsuri. Sau reacții.
În funcție de nivelul de conștientizare.Iar aceste răspunsuri (sau reacții, nu le poți avea pe amandouă – ori una, ori alta) vor produce rezultate.

Adică vor produce viața ta, în viitorul apropiat și nu numai. Ce vreau să spun prin asta?
Ei bine, situația este…foarte democratică. Egalitaristă de-a dreptul.Toți trecem prin asta.Toți. În aceeași măsură.Nu am ales noi această situație.Dar ești de acord cu mine că nu toți vom răspunde la fel?Unii vor reacționa.Vor da vina.Au început deja.
Nivelul animal de conștientizare este la el acasă.
Nu, nu doar la noi. În țări precum Anglia…rafturile magazinelor sunt goale.Cum au produs oamenii ACESTE rezultate? Ei bine, prin gândurile lor…negândite.
Adică prin reacțiile lor la frică.Frică, instinct de supraviețuire. Gândire de cel mai jos nivel. Deficit. Adică mentalitatea că totul este limitat și supraviețuiește cel care ia mai mult. Acum. Nu, nu judec. Constat.
La nivelul acesta de gândire, astea sunt comportamentele. Și astea sunt rezultatele. Și da, este chiar de înțeles, într-un fel.Nevoi de bază.

Supraviețuire. Frică. Alții sunt vinovați.
Problema este că acest nivel de gândire îți îngheață neocortexul. Ai fost vreodată în situația în care să îți fie atât de frică încât ai simțit că…ai capul gol?
Și au trebuit să treacă minute ca să poți gândi cât de cât rațional, să poți lua niște decizii, să pui la cale un plan de bătaie pentru a rezolva acea problemă?Sunt convinsă că știi despre ce vorbesc.
De obicei, este vorba de minute.Acum riscul este să rămâi cu ‘capul gol’ timp de ore.Zile. Săptămâni. Luni.Înghețat.Ghemuit.Înfricoșat.Panicat.Neputincios. 

Hai să îți spun ceva.În același timp, există oameni care răspund situației, în loc să reacționeze.Da, și lor le este greu.
Și lor le este teamă.Dar este o diferență între teamă și panică.Suntem dotați cu teamă, ne este de folos.Panica este cea care ne blochează. 

Și acestor oameni le este greu. Dar ei caută să își folosească mintea pentru a răspunde cât mai bine, în situația dată. 
Ce ar putea însemna asta?Păi, cum ziceam. Să gândești cu capul tău.Și, în loc să reacționezi și să te ghemuiești, ridică capul sus și începe să gândești. Iată câteva întrebări pentru tine: 
Ce POT să fac? (Ce nu poți știi deja și știm cu toții, avem niște reguli de respectat și există lucruri pe care niciunul dintre noi nu le poate face în această perioadă).
Dar ce POȚI? Da, sunt lucruri pe care le poți face.
Cum ar fi să faci o listă? (cărțile alea care stau pe raft necitite, cursurile alea pe care le-ai putea parcurge, articolele alea pe care le-ai putea scrie, video-urile alea pe care ai tot zis că le faci, organizarea afacerii sau a casei, telefoane celor dragi – sau mai bine nu, dacă este să vorbiți despre ce se întâmplă în lume – mai bine nu).
Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face, pentru a MERGE ÎNAINTE înspre visul tău. 
Cum pot să CRESC?
Da, poate nu neapărat financiar, deși există persoane care își vor crește și rezultatele financiare. Dar, pe lângă asta, întreabă-te cum poți să crești tu, personal.
Și chiar în afacere, dacă ai una, ce anume, care dintre semnele vitale ale afacerii tale ar putea chiar să crească în această perioadă.
Relația cu actualii clienți, de exemplu. Gândește-te tu. Cu capul tău. Care este cel mai BUN lucru în tot ce se întâmplă?
Da, legea polarității ne spune că orice, absolut orice, are un pol opus și echivalent.
Poate nu suntem în totalitate conștienți și suntem prea implicați subiectiv pentru a ne da seama. Dar pentru toată această situație negativă există cel puțin la fel de mult BINE.
Care așteaptă să fie descoperit. Și folosit. Tu ce găsești bun? Gândește-te. 

Probabil nici un moment nu a fost mai bun pentru tine și pentru mine ca să ne trezim. Să începem să fim atenți la ce și cum creăm în viețile noastre. 
Așa cum gândește omul în inima lui, așa este.Omul devine ceea ce gândește.


Aceste cuvinte, de mii de ani, sunt mai actuale decât oricând.

Leave a Reply