Pasiune. Productivitate. Reusita.

Orice FBO se poate realiza in cadrul de origine americana oferit de afacerea Forever. Totusi, nu toti cei care incep aceasta afacere ajung la nivelul pe care si-l doresc. Ca si peste ocean, oportunitatea exista, dar pentru a o valorifica e nevoie de cateva ingrediente. Un prim diferentiator al societatii americane este cultul pentru munca – prietenul meu are o medie de 10-12 ore de lucru pe zi.

Dar poate ca cea mai importanta caracteristica a celor care reusesc in „societatea tuturor posibilitatilor” este productivitatea. Exprimata in general prin cantitatea de produse obtinute raportata la o perioada de timp determinata, productivitatea are multe definitii particulare. Prietenul meu imi povestea de numarul de pacienti tratati, corect si cu rezultate bune, in fiecare saptamana. In Forever, productivitatea poate fi definita ca numarul de puncte obtinute intr-o perioada data de timp. Cresterea acestei productivitati duce la indeplinirea unor obiective precum 20.000 pentru 20 de ani sau Dublarea vanzarilor.

Ce l-a facut pe prietenul meu sa fie atat de dedicat, productiv si, implicit, sa ajunga un medic recunoscut in Statele Unite? Iata cateva dintre principiile lui, desprinse din conversatia noastra:

Fara procrastinare. Taraganarea, amanarea nejustificata a unei actiuni este una dintre cele mai raspandite cauze ale esecului. Multi oameni asteapta „momentul potrivit” pentru a se apuca de treaba. Nu astepta. Incepe cu uneltele si forta pe care le ai in acest moment si imbunatateste pe parcurs. Atingerea obiectivelor va fi cu atat mai grea cu cat amani mai mult intensificarea eforturilor. Prietenul meu a plecat in Statele Unite imediat dupa terminarea facultatii si s-a apucat de treaba de indata, spre deosebire de alti colegi medici care nu au avut curajul si energia sa o faca, iar acum se gasesc in pozitii secundare.

Un scop bine definit. Din momentul in care a plecat din tara, in 1995, a stiut ca vrea sa se dezvolte in domeniul cardiologiei, pentru care a facut supra-specializari si a activat cu succes de atunci incoace. „Imi place ceea ce fac” mi-a spus de mai multe ori, iar asta l-a ajutat sa treaca peste bariere, sa regaseasca intotdeauna pasiunea si energia de a merge inainte. Este echivalentul „de ce”-ului care te-a adus in afacerea Forever.

Auto-disciplina. Inainte de a controla situatiile externe, fiecare trebuie sa-si controleze propria persoana. Stapanirea de sine este, probabil, cea mai dificila sarcina cu care ai de-a face. Prietenul meu se trezeste in fiecare zi la ora 6, ia micul-dejun, munceste 12 ore la spital, nu pierde vremea la TV, citeste regulat articole si carti care tin de domeniul lui de expertiza. Si are o rutina zilnica ce ii limiteaza incertitudinile, pastrandu-l la maximum de productivitate.

Grija pentru sanatate. Conform dictonului latin „minte sanatoasa in corp sanatos”, personajul despre care vorbim nu fumeaza, consuma alcool doar ocazional, seara mananca numai fructe, alearga de 3-4 ori pe saptamana cate 10 km, a parcurs cu succes un semi-maraton (21 km) si se pregateste pentru un maraton intreg, la varsta de 47 de ani. Tu, ca FBO, ai la dispozitie, suplimentar, produsele Forever pentru a te mentine in forma si a avea un stil de viata sanatos.

Perseverenta. Cei mai multi oameni pornesc bine lucrurile, dar nu le duc la bun sfarsit asa cum trebuie. Mai mult, se dau batuti la primele dificultati. In cariera sa de peste 22 de ani, prietenul meu a intalnit numeroase bariere, de la statutul initial de emigrant si adaptarea la un alt stil de viata si pana la probleme personale sau profesionale. Dar ele nu l-au impiedicat sa mearga mai departe. Ca si in cariera de medic, evolutia in industria de vanzari directe nu se face peste noapte. E nevoie de timp, disciplina si efort constant pentru a-ti transforma visul in realitate.

EXERCITIU

Intrebat fiind de catre rege care este secretul maiestriei sale, cel mai bun fauritor de sabii din imparatie a raspuns: „Maria Ta, e simplu. De mic copil mi-a placut aceasta indeletnicire, am luat decizia de a o practica si de atunci ma ocup doar cu asta. Orice altceva care nu are de-a face cu sabiile, nu arata ca o spada sau nu are cuvantul sabie in el, nu-mi atrage atentia si nu-mi ocupa inutil timpul. Acesta este secretul meu.”

Metafora fauritorului de sabii este o ilustrare a productivitatii. Daruieste-te obiectivelor tale si fii printre cei 1% dintre oamenii care se concentreaza pe ceea ce conteaza cu adevarat. Ai curajul sa spui nu celor care-ti consuma inutil timpul. Ai taria de a evita activitati care te atrag, dar stii ca nu sunt de valoare. In final, fie ca te numesti fauritor de sabii, medic cardiolog sau Forever Business Owner, numitorul comun care te conduce la maximum de productivitate si, implicit, la succes, se numeste PASIUNE.


Leave a Reply